Wellness a Balatonnál

Wellness a Balatonnál

Miért pont a Balaton?

2008. július 17. - annmary

Nyolc évvel ezelőtt költöztem a Balatonhoz. Tihanyban kaptam állást, és rögtön beleszerettem a tájba. Munka előtt vagy után kimentem a vízhez úszni egyet, vagy csak egy jó nagyot sétáltam a parton. Ezek a napi fél órák komplex stressztelenítő kúráknak feleltek meg. Ma már a kicsi fiaim miatt nem jut idő minden nap erre a felüdítő tevékenységre, de gyakran megyünk együtt is a partra, és még mindig lenyűgöz a táj szépsége. A nagy zöld víz olyan nyugalmat sugároz magából, ami segít elfeledni a napi gondokat, feltölti az embert energiával, és boldogan, kiegyensúlyozottan tér haza. Pont, mint egy wellnesskúra után!

A balatonparti szállodák hamar felismerték ezt az előnyt, és ma már nem csak a nyári strandszezonra készülve várják a vendégeket, hanem szolgáltatásaikat kibővítve egész évben várják a pihenni vágyókat. Szinte minden szálloda nyújt valamilyen wellness szolgáltatást, de mitől wellness egy wellnessszálloda?

Először is legyen egy medencéje, legalább kétféle szaunája, vagy gőzfürdője. Ajánljon legalább 5-féle szépségkúrát, és 5-féle terápiát. Ezeken kívül nagyon fontos a helyes táplálkozási lehetőség megléte, reformkínálat, vegetáriánus kínálat. Legalább 3-féle sportolási és szabadidős tevékenység, és legalább kétféle közösségi program.

A közeljövőben ízelítőt szeretnék adni egy pár kúráról, terápiáról, hiszen sokszor azt sem tudjuk, hogy mit jelent egy-egy kifejezés, nemhogy azt, hogy mire való.

Ha valaki járt már wellness szállodában, szívesen veszem élménybeszámolóját! Írjátok meg a tapasztalataitokat egy-egy kúráról, vagy akár az egész nyaralásról!

A bejegyzés trackback címe:

https://wellnessbalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr76572602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása