Wellness a Balatonnál

Wellness a Balatonnál

Mit jelent a wellness?

2008. július 16. - annmary

Mostanában nagyon sokan használják ezt a kifejezést, de vajon tisztában vagyunk-e a jelentésével.

Egy amerikai orvos használta először ezt a kifejezést. Az ember egészségét befolyásolja a testi és a lelki közérzete is. A wellness egy magasszintű, jó közérzetet jelent. Tehát alapvetően az egészséghez kötődik.

Egyre többen fedezik fel, hogy sokkal célszerűbb az egészségüket megőrízni, mint betegséget kezelni. A stresszes, rohanó élet mellett az egészségtudatos élet lesz az irányadó. Ehhez pedig szervesen kapcsolódik a tiszta környezet. De ne feledkezzünk meg a helyes táplálkozásról, és a megfelelő testmozgásról sem. Vagyis a wellness egy nagyon összetett fogalom, minden beletartozik, ami az egészségünket, a jó közérzetünket befolyásolja.

Hogy mit jelent nekem a wellness? Mindent, ami a testemnek és a lelkemnek jól esik. Lehet ez bármi, egy jó kis masszázs, vagy szaunázás, de akár egy jó könyv is. Nem kell feltétlenül sok pénzt kiadnunk azért, hogy jól érezzük magunkat. Figyeljünk a testünk és a lelkünk jelzéseire, és kényeztessük őket amikor csak tehetjük, mert meghálálják!

A bejegyzés trackback címe:

https://wellnessbalaton.blog.hu/api/trackback/id/tr42570958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása